Reservatic na Městském úřadě Havířov

Reservatic poskytuje online systém rezervace termínů pro všechny sektory služeb obyvatelstvu. Každá služba má své odlišné potřeby. Jednou z velkých předností celého týmu Reservatic je rychlé a vstřícné řešení požadavků klientů na vývoj nových funkcí vylepšujících celý systém.

Reservatic na Městském úřadě Havířov

Příkladnou vstřícnost k inovacím, které ulehčují občanům styk s městským úřadem, prokazují již přes rok na Městském úřadě statutárního města Havířov. Dlouholetý tajemník města ing. Milan Menšík, vedoucí odboru vnitra paní ing. Irena Matoušková a pan Petr Kodys byli hybnou silou umožňující objednat se na služby města pomocí internetu. Občan si tak přes svůj počítač nebo mobilu může vybrat a objednat čas, který mu vyhovuje, může rezervovaný termín kdykoliv zrušit nebo změnit, nemusí nikam dopředu volat a při příchodu na úřad nečeká. V příloze objednaného termínu najde i správný formulář, který lze vytisknout a vyplnit. 

Přirozenou součástí systému je i automatické upozorňování na blížící se čas rezervace, ale oznámení, že se blíží konec platnosti občanského nebo řidičského průkazu, pasu nebo parkovacího povolení. To Vás zbaví následných nepříjemnosti a ušetří finance za případné pokuty.  

Reservatic byl na havířovském úřadě zaveden nejdříve na odboru vnitra a živnostenském úřadě. Když se potvrdila efektivita systému on-line objednávek šetřícím čas obyvatelům i úředníkům, postupně se rozšířil i na další odbory.

Pan Kodys, technik městského úřadu, který má Reservatic na starosti říká: „Statistiky spojené s on-line rezervacemi, které nám systém poskytuje, vykázaly za rok 2018 šetření času úředníků o 27,4% a navíc zkrácení délky úkonů (např. přepis vozidla, vystavení osobních dokladů, záležitosti stavebního odboru aj.) z 30 minut na polobvinu“.

Já osobně jsem si vyzkoušel v praxi on-line rezervaci při přepisu vozidla. Použil jsem Reservatic na havířovském STK u kruhového objezdu, pak na úřadě. Nikde jsem nečekal ani minutu. V 9.00 hod jsem přišel na úřad a už za deset minut, v 9.10 hod, jsem odcházel ještě s horkým malým technickým průkazem v kapse. Spokojenost přítomných občanů, kteří této možnosti také využili, byla patrná na první pohled.

Budoucnost? Ne současnost, za kterou stojí zájem úředníků Městského úřadu vycházet vstříc občanům svého města.         

Mám firmu a chci, aby se klienti objednávali zdarma online.

Vyzkoušet zdarma
Mám firmu a chci, aby se klienti objednávali zdarma online - obrázek
Pro lidi, kteří nechtějí čekat ve frontách. Tereza a Adéla využívají systém Reservatic.